Voordelen van een rieten dak

- riet is een duurzaam, natuurlijk materiaal wat de levensduur van een rieten dak bevordert. Riet is zelfs het meest milieuvriendelijke product in de bouwsector.
- riet geeft warmte, gezelligheid, charme, authenticiteit, karakter. Kortom, het straalt iets uit en creëert een apart gevoel en meerwaarde.
- riet isoleert goed en zorgt dus voor een lagere energiefactuur aan het einde van de maand. Zeker als u nog bij-isoleert.
- riet zorgt ervoor dat er geen tocht of condens is aan de binnenzijde van het dak.
- een rieten dak is flexibel en je kan er alle kanten mee uit naar vormen toe (rondingen en dergelijke). Het is bovendien ook perfect te combineren met moderne woningen of technologie (zonnepanelen,...)
- riet zorgt voor een optimale ventilatie wat positief is voor de gezondheid: een ideaal, natuurlijk leefklimaat.

"Riet is puur natuur en dat straalt af op uw gezondheid en uw woning: duurzaam, milieubewust en charmant." - Dennis Raggers

Nadelen van een rieten dak

- riet blijft een natuurlijk product en een losse rietstengel brandt uiteraard vrij makkelijk. Gelukkig is een samengeperst rietpakket is hier veel minder vatbaar voor. Met de hedendaagse technieken kunnen we de brandveiligheid van rieten daken optimaliseren. Bovendien kiezen steeds meer mensen voor een gesloten dakconstructie waardoor de brandveiligheid heel hard verhoogd en de brandverzekering van uw rieten dak uiteraard heel hard verlaagd.
- riet vraagt regelmatig om een onderhoud. Dit is bij andere daken ook wel zo, maar in mindere mate. Dit is met andere woorden een kleine meerkost op lange termijn. Het is wel zo dat rieten daken lang meegaan (lange levensduur). Zoals hierboven reeds vermeld zijn er mensen in ons klantenbestand wiens rieten dak al meer dan 50 jaar meegaat (ook omwille van goed onderhoud). Bovendien duurt zo'n onderhoud vaak maar enkele uurtjes en ziet het er dan weer als nieuw uit.
- bij een open dakconstructie kan je spinnenwebben of stof aantrekken onder het dak. Belangrijk is dat het dak gelegd wordt door een professionele rietdekker die de kneepjes van het vak kent.
- je kan zelf je dak niet op, dit moet je steevast door een professionele rietdekker laten doen.
- riet kan ook ongediert aantrekken: vogels, insecten, wespen, maar ook marters. Deze laatste kan voornamelijk wel voor wat schade zorgen aan uw dak. Die wilt u dus best weghouden.
- de prijs van een rieten dak ligt ongeveer in dezelfde lijn als die van een pannendak. Op lange termijn kost een rieten dak natuurlijk ietsje meer omdat je onderhoud moet voorzien. Indien u een idee wil hebben hoeveel zo'n rieten dak kan kosten kan u altijd onze richtprijzen raadplegen.

Meer info of een gratis offerte? Neem contact met ons op.

Ontvang gratis een vrijblijvende offerte op maat.