Zeker zijn van je brandverzekering...

Sommige mensen haken af voor een rieten dak omdat ze denken dat de brandverzekering hoog zal zijn. Maar dat is tegenwoordig niet meer nodig want verzekeringsmaatschappijen zien nu ook in dat er geen of weinig verschil is met een traditioneel pannendak is op vlak van brandveiligheid. Zeker als u kiest voor een gesloten dakconstructie (zie foto hieronder) waar zuurstof geen kans heeft om het vuur aan te wakkeren. De verzekeringsmaatschappijen rekenen er dan ook niets extra voor aan. Indien u dit toch zo ervaart, kan u altijd terecht bij een partner van ons: Verzekeringswinkel.net. Zij zullen u zeker verder kunnen helpen met een goede brandverzekering.

"We zijn ondertussen al meer dan 100 jaar aan de slag als rietdekker en hebben nog nooit een brand gehad bij onze klanten. Maar uiteraard komt het wel eens voor, bij alle soorten daken."
Dennis Raggers

Brandgevaar en brandveiligheid

Een rieten dak met een gesloten dakconstructie is brandveilig te noemen. Dit dak zal smeulen bij brandgevaar en niet meer dan dat. Dit alles omdat er geen luchtcirculatie is onder het dak. Je kan zelfs stellen dat het brandveiliger is dan een traditioneel pannendak. Een open dakconstructie houdt iets meer brandgevaar in aangezien er wel lucht onder het dak kan en dat kan vuur natuurlijk voeden. Uiteraard komt een dakbrand wel eens voor, maar in de 100 jaar dat we aan de slag zijn als rietdekker hebben we dit nog nooit meegemaakt. We houden bij deze uiteraard hout vast...

Indien u nog meer wil weten of rieten daken kan u altijd vrijblijvend bij ons terecht. Wat zijn de voor- en de nadelen van een rieten dak? Welke nokafwerking moet u kiezen? Is een onderhoud vaak nodig en is dit duur? Moet u rieten daken extra isoleren? Verder kan u ook even een kijkje nemen bij onze richtprijzen indien u wil weten wat zo'n rieten dak kan kosten.

Meer info of een gratis offerte? Neem contact met ons op.

Ontvang gratis een vrijblijvende offerte op maat.