Welke nokvorsten kiest u?

Zo goed als alle rieten daken worden aan de nok afgewerkt met halfronde nokpannen. Dit ten eerste om de twee dakzijden met elkaar te verbinden tot een stevig geheel en ten tweede voor de uitstraling van het dak. De kleurschakering van de donkere nok kan vaak voor een heel mooi contrast zorgen met het geelbruine riet. Maar tussen wat kan u kiezen? Voornamelijk echte pannen of koperen nokvorsten. Maar ook graszoden of heide komt nog af en toe voor.

Nokpannen

De meest gekende nokafwerking is de gemetselde pannennok. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (zwart, blauw, rood) en ook de kleur van de mortel is aan te passen zodat uw dak of woning een mooi geheel wordt. De kwaliteit van deze pannen zijn van groot belang en wij kiezen steevast voor degelijke, dikke nokpannen van een bevriende leverancier. Dit is niet alleen mooier, maar het bevordert ook de levensduur van het rieten dak.

Koperen nokvorsten

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een koperen nokvorst. En we kunnen ze daar zeker geen ongelijk in geven. Een koperen nok is uiteraard iets duurzamer dan gebakken nokpannen en het oogt ook zeer fris op uw dak. Het is een degelijk en vochtbestendig materiaal dat tegen weer en wind bestendig is. Deze nokken zijn dan ook iets duurder dan gemetselde nokken, maar u zal dit op termijn kunnen compenseren omdat deze minder onderhoud vragen.

Gras of heide nok

Enkele decennia terug werd de nok vaak afgewerkt met natuurlijke materialen zoals gras of heide. Dit wordt tegenwoordig minder gedaan, maar af en toe komt het nog voor wanneer men kiest voor echte traditioneel gelegde rieten daken.

Indien u nog meer wil weten over rieten daken kan u altijd vrijblijvend bij ons terecht. Wat zijn de voor- en de nadelen van een rieten dak? Is de brandverzekering duurder? Is onderhoud of ontmossen een must? Is isoleren van uw dak noodzakelijk? Verder kan u ook even een kijkje nemen bij onze richtprijzen van rieten daken indien u wil weten wat zo'n rieten dak kan kosten.

Meer info of een gratis offerte? Neem contact met ons op.

Ontvang gratis een vrijblijvende offerte op maat.